Контрапротестиращи се появиха пред Министреския съвет. Тяхното недоволство беше насочено срещу

...
Контрапротестиращи се появиха пред Министреския съвет. Тяхното недоволство беше насочено срещу
Коментари Харесай

Контрапротест скочи на Мая Манолова

Контрапротестиращи се появиха пред Министреския съвет. Тяхното неодобрение беше ориентирано против водача на придвижването “Изправи се.БГ ” Мая Манолова. Тя се включи в демонстрацията на по този начин нареченото „ Отровно трио “ - част от антиправителствените митинги, които не престават към този момент 124 дни.

Като Иван Георгиев се показа водачът на контрапротестната демонстрация. Според него тъкмо Мая Манолова, която има дълъг стаж като народен представител, няма право да стачкува с искане за по-добро опазване на здравето, тъй като в Народното събрание е имала опция да направи всичко належащо да има такова в България.

Георгиев беше безапелационен, че е несъстоятелно да се твърди, че няма PCR проби, откакто всеки ден се вършат хиляди такива.

Идването на групата от към 20-30 контрапротестиращи изненада уредниците на главния митинг, като ненапълно изненада и полицията. Дори за малко се стигна до устен сблъсък  - виковете „ Оставка “ и „ Затвор “ по  адрес на премиера Бойко Борисов, получаваха отговор с различен зов – „ Бойко “, както и съществени освирквания към хората, които поддържат Мая Манолова и тези, които бяха пристигнали, с помощта на „ Отровното трио “.

След 13:00 часа  всичко се успокои, като групата от контрапротестиращи се разотиде и полицията направи всичко допустимо това да се случи бързо.

Хората, които проведоха протестната демонстрация с разпъването на кревати и слагането на лекарски престилки и слушалки, като знак на хаоса в здравната система, също се разотиват.

По-рано, преди идването на контрапротестната група, Мая Манолова и екипът и обявиха още две протестни прояви, които ще се проведат на следващия ден.

Едната е пред централата на ВиК оператора в столицата, която се намира в центъра  - в някогашният ЦУМ съгласно Мая Манолова, а другата ще бъде от 18:00 часа пред здравното министерство.

Пред „ Хоризонт “ юрист Николай Хаджигенов от „ Отровното трио “ изясни, че самото трио към момента не е провело идната си протестна демонстрация, само че напълно скоро ще я разгласи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР